Kbrn Saldırı ve Kazaları Eğitimi

KTBMYO  Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı  öğrencilerine  Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer Risklerden Korunma Yönetimi ve Farkındalık (KBRN) Eğitimi verildi
2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Döneminde Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programında Bölüm Başkanı  Öğr. Gör. Ali TELLİ tarafında yürütülen "KBRN Saldırı ve Kazaları" dersi ile alakalı olarak, 13 Mart 2020 tarihinde B01 nolu derslikte saat 10:00 ile 12:00 saatleri  arasında AFAD Müdürü Ahmet Ali ARTUN ve Kütahya AFAD KBRN ekibi  tarafından KBRN malzemelerinin  teknik özellikleri, kapasiteleri, kullanım alanları, kullanılan ekipmanlar hakkında bilgi verildi ve KBRN uygulaması yapıldı.
AFAD ekipleri tarafından öğrencilerimize  yönelik olarak verilen KBRN eğitimi ile çalışanların hem iş hem de günlük yaşamlarında kimyasal, biyolojik ve radyoaktif tehlikelerle karşılaşabilecekleri acil durumlarla ne şekilde başa çıkabilecekleri profesyonel görevlilerce hem teorik hem de pratik olarak anlatıldı.
Alanında uzman Kütahya AFAD eğitmenleri, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer tehditleri anlattığı eğitimde, KBRN alanında kullanılan maddelerin çeşitleri ve alınması gereken tedbirler aktardı.Ayrıca farkındalıklarının artırılması amacıyla alınacak olan önlemler uygulamalı olarak gösterildi.Öğrencilerin, eğitim öncesi ve sonrası yapılan değerlendirme testi ile katılımcıların bilgileri kontrol edildi.
Son Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2020, Cuma