Kocaeli Büyükşehir Belediye İtfaiyesi‘ne Teknik Gezi

Kocaeli Büyükşehir Belediye İtfaiyesi‘ne Teknik Gezi

Meslek Yüksekokulumuz Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanlığının Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı 2. Sınıf öğrencilerine yönelik Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezine (KOBİTEM) düzenlediği teknik gezi 12 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Bülent BULDU sorumluluğunda gerçekleştirilen teknik geziye katılan öğrencilerimize Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezinde “Kapalı ve Dumanlı Ortamlarda İlerleme Teknikleri”, “Trafik Kazalarına Müdahale Teknikleri”  ve “Ekip Çalışması ve Kapalı Alan Yangınlarıyla Mücadele” konularında eğitimler verildi.

Düzenlenen eğitimler ile öğrencilerimizin iki yıl boyunca edindikleri bilgileri gerçekçi yangın ve kaza simülasyonları ile  uygulamaları ve tecrübe etmeleri sağlandı.

09.30’da başlayan eğitim, üç grup halinde eş zamanlı yürütüldü ve saat 17.30’da tamamlandı. Eğitim sonunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığında sertifika töreni düzenlendi ve eğitimleri başarı ile tamamlayan öğrencilerimize sertifika verildi.

Törende konuşan Öğr. Gör. Bülent BULDU eğitimin düzenlenmesi ve yürütülmesinde emeği geçen KBB İtfaiye Dairesi Başkanı Sayın Ömer İSLAMOĞLU’na, Önleme Eğitim Şube Müdürü Sayın Cüneyt UYAR’a, Müdahale Şube Müdürü Sayın Hüseyin GÜRBÜZ’e, Eğitim Amiri Sayın Recep YAYLA’ya ve eğitimi yürüten İtfaiye Eğitim Merkezi eğitmenleri Emel ZENGİN, Ayşegül KIRDUDU, Yusuf AYDIN, Murat AYDOĞAN, Hasan KOYUNLU ve Sedat YALÇIN’a teşekkür ederek, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Süleyman KIZILTOPRAK adına teşekkür belgesi ve hediye takdiminde bulundu.

Eğitimin öğrencilerimiz için önemine vurgu yapan Öğr. Gör. Bülent BULDU, Kocaeli İtfaiyesi’nin eğitim tecrübesinin tüm öğrencilerimize aktarılması gerektiğini söyledi ve bu anlamda eğitimin her yıl tekrarlanması için yapılan işbirliğinin  arttırılarak devam etmesini sağlayacaklarını dile getirdi.

Törende konuşan KBB İtfaiye Dairesi Başkan Vekili Sayın Cüneyt Uyar Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencilerini  Kurumunda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yapılan işbirliğinin devamı için gereken çabayı harcamaktan kaçınmayacaklarını söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2024, Salı