Sağlıklı Bir Nesil İçin Her Türlü Bağımlılığa Hayır Diyoruz

Sağlıklı Bir Nesil İçin Her Türlü Bağımlılığa Hayır Diyoruz

Meslek Yüksekokulumuzda Bağımlılıkla Mücadele kapsamında “Sağlıklı Bir Nesil İçin Her Türlü Bağımlılığa HAYIR Diyoruz” başlıklı konferans düzenlendi. KÜTSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni ve aynı zamanda Yeşilay Temsilcisi Nuray DOĞAN’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, Yeşilay Kadın Komisyonu Yöneticileri Meral ERDOĞMUŞ ve Betül Zehra AKKOÇ da hazır bulundu.

 

Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Mehmet ERDEM’in açılış konuşması ile başlayan etkinlikte akademik ve idari personelin yanısıra çok sayıda öğrencimizin de katıldığı büyük bir hedef kitleye Yeşilay’ın tarihçesi ile başlayan ve bağımlılığın her türüne karşı nasıl bir mücadele sergilenmesini gerektiğini içeren ayrıntılara yer verildi. Özellikle Yeşilay Danışma Merkezinin (YEDAM) bağımlılıkla mücadele konusunda topluma verdiği destek, şimdiye dek yapılan başarılı çalışmalar ve söz konusu merkeze nasıl başvurulabileceği ve ne tür hizmetler alınabileceği yönünde açıklamalar yapıldı.

 

Zaman zaman öğrencilerle interaktif şekilde devam eden etkinlikte;

“Bağımlılık aklı ve iradeyi çalışmaz hale getirir”

“Sigaraya bağlı nedenlerden her 10 saniyede 1 kişi hayatını kaybediyor”

“Alkol, önlenebilir ölüm ve yaralanmaların üçüncü temel nedenidir”

“Kumar oynayan geleceğiyle oynar”

başlıkları, öğrencilerimizin bizzat kendi sesinden katılımcılara okundu.

Etkinliğin son bölümünde Teknoloji Bağımlılığına da yer veren konuşmacı Nuray DOĞAN, bu bağımlılık türünün de birçok fizyolojik ve ruhsal problemin ana kaynağı olduğunu dile getirdi.

 

Öğrencilerden gelen soruların cevaplandığı bölümün ardından Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Mehmet ERDEM tarafından Nuray DOĞAN’a Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman KIZILTOPRAK’ın imzasını taşıyan bir Teşekkür Belgesi takdim edildi ve fotoğraf çekimleriyle etkinlik sonra erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2024, Cuma