Orman Yangınlarında Güncel Müdahale Teknikleri Eğitimi

DPÜ Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programındaki öğrencilerine uygulamalı eğitim verildi.

Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ali TELLİ tarafından yürütülen “Orman Yangınları” dersi için 21/10/2019 tarihinde Germiyan Yerleşkesinde Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Orman Mühendisi A. Başar KAVCİN tarafından, orman yangınlarıyla mücadelede kullanılan 1 İlk Müdahale Aracı(Ranger), 2 Arazöz  ile verilen eğitime 50 öğrenci katılım sağladı.

Eğitimde araçların teknik özellikleri, kapasiteleri, kullanım alanları, kullanılan ekipmanlar hakkında bilgiler verildi. Su ve köpük uygulaması yapıldı. Katılım sağlayan öğrencilere orman yangınlarıyla mücadelede kullanılan araçların her türlü arazi şartlarındaki fiziki kabiliyetleri uygulamalı olarak gösterildi. Etkinliğin sonunda eğitim veren Orman Mühendisi A. Başar KAVCİN a Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet ERDEM tarafından Teşekkür Belgesi takdim edildi. Günün hatırası ve Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ali TELLİ tarafından,  Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet ERDEM e, Orman Mühendisi A. Başar KAVCİN le beraber yazmış oldukları ”Orman Yangınları ve Yangın Kriminoloji Bilgisi”  kitapları hediye edildi.

Son Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2019, Pazartesi