Kütahya Teknik Bilimler Myo’da Öğrenim Gören Öğrenciler, Sektörden Gelen Profesyonellerle Buluşmaya Devam Ediyor.

19 Nisan 2019 Cuma günü, Kütahya TBMYO konferans salonunda “Sanayi Tesisleri ve Kamu İktisadi Teşekküllerinde İtfaiyecilik Uygulamaları ve Yangın Güvenlik Çözümleri” konulu konferans düzenlendi. Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet ERDEM’in açılış konuşması ile başlayan etkinliğe TÜLOMSAŞ İtfaiye Şefi Serpil KANKILIÇ ile BOTAŞ İtfaiye ve Yangın Güvenlik Sorumlusu Özkan ÇELİK konuşmacı olarak katıldılar.

Açılış konuşmasında, mesleki ve teknik eğitimde okulda alınan eğitime ek olarak, sektörden gelen profesyonel meslek mensuplarıyla bir araya gelmenin önemine değinen Dr. ERDEM; “Mesleğin sektörde uygulanışına dair birebir deneyim paylaşımı ve farklı bakış açılarıyla yapılan görüş alışverişi, öğrencilerimizin kariyer basamaklarında ilerleyebilmeleri için yeni ufuklar açacaktır” ifadesine yer verdi.

BOTAŞ İtfaiye ve Yangın Güvenlik Sorumlusu Özkan ÇELİK, ülkemizde ve dünya ülkelerinde itfaiye teşkilatlarının mevcut durumunu özetleyerek başladığı konuşmasında, itfaiyecilik mesleğinin toplumda doğru algılanmasının önemine değindi. Ayrıca, yangın vakalarının önlenmesi ve korunma sürecinde alınacak önlemler, doğru müdahale teknikleri, yangına müdahalede güncel teknolojiler gibi önemli başlıklara da vurgu yaparak konuşmasını tamamladı.

TÜLOMSAŞ İtfaiye Şefi Serpil KANKILIÇ, Sanayi ve kamu iktisadi teşekküllerinde itfaiyecilik mesleğinin icrasında çalışma farklılıklarını vurgulayarak başladığı konuşmasına, İtfaiye teşkilatları ve yangına müdahalede güncel mevzuatlar, itfaiyecilik mesleğinde kariyer basamakları ve geleceğe bakış başlıklarıyla konuşmasını tamamladı.

Soru cevap bölümünde öğrencilerin ve öğretim elemanlarının sorularını cevaplayan konuşmacılara etkinliğin sonunda Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet ERDEM ve Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Nuri CEYLAN tarafından “Teşekkür Belgesi” takdim edildi.

Son Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2019, Perşembe