2019/1 Sayılı Toplantı

KÜTAHYA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

BİRİM KALİTE DANIŞMA KURULU

TOPLANTI TUTANAĞI

 

Kalite Komisyonu Birim Kalite Danışma Kurulu, Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Sayın Dr.Öğr.Üyesi Mehmet ERDEM Başkanlığında, 27.12.2019 cuma günü saat 10:30’da Yüksekokulumuz roof toplantı salonunda toplanmıştır.

 

Toplantı gündemimizin birinci maddesi olan “Meslek Yüksekokulumuzda Kalite Güvencesi” hakkında Yüksekokulumuz Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Mehmet ERDEM, öncelikle Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğü’nün tanıtımını ardında da Meslek Yüksekokulumuz Birim Kalite Kurulu ve Birim Kalite Danışma Kurulunun tanıtımlarını yaptı. Daha sonra Meslek Yüksekokulumuz web sayfasında yer alan Alt Çalışma Gruplarının oluşumları, görevleri ve ilerde gerçekleştireceği işler hakkında bilgi verdi.

Yüksekokulumuz Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Mehmet ERDEM, toplantı gündemimizin ikinci maddesi olan Bölüm ve Programlarımızda okutulan derslerin müfredat tanıtımlarını yapmış ve karşılıklı bilgi alış verişinde bulunulmuştur. 2019-2020 eğitim öğretim yılı bahar döneminde yapılacak olan ilk Birim Kalite Kurulu Toplantısında yapılması planlanan güncellemeler hakkında görüşülmek üzere karar alınmıştır.

 Toplantı gündemimizin üçüncü maddesi olan öğrencilerimizin sanayi deneyimlerini artırmak adına staj imkânlarının genişletilmesi ilgili mevcut durum ve önerileri tartışmak üzere kurul üyelerine söz hakkı verilmiştir.

Söz alan Kros Otomotiv İnsan Kaynakları Müdürü Günce Selen ULUCA, Kros Otomotiv bünyesinde stajyer öğrenci ihtiyacının fazla olduğunu ancak Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerinden başvurunun az olduğunu dile getirdi. Elektrik, elektronik, kimya ve bilişim teknolojileri alanlarında stajyer öğrenci alabileceklerini söyledi. Halen uygulamakta oldukları Kros Otomotiv Eğitim Projesi (KEP) ile 3 yıl süreli olarak okumakta olan öğrencilere eğitim ve iş imkânı sağladıklarını ve projeden Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerinin de faydalanabileceğini söyledi. Uzun süreli olarak staj yapmak isteyen öğrenciler ile 1 yıl boyunca haftada 2 ya da 3 gün süre ile staj yaptırmak istediklerini dile getirdi. PLC otomasyon sistemi gibi sitemler kullandıklarını ve staj sonrası da öğrencilerimize iş imkânı sunarak çalışmaya devam edebileceklerini söyledi. Bu gibi konularda öğrencilerimizin daha da bilinçlenmesini ve haberdar olmalarını sağlamak amacıyla bahar yarıyılında Yüksekokulumuzda bir tanıtım düzenleyebileceklerini söyledi.

Daha sonra söz alan Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali ARTUN’un yerine toplantıya katılan kurum personelinden Şube Müdürü Muammer SAĞDIÇ, daha önceki yıllarda personel sayısının %5’i kadar stajyer öğrenci aldıklarını yapılan düzenlemeler ile bu sayının artırılarak başvuruların tamamına yakınının kabul edildiğini söyledi. Meslek Yüksekokulumuz için tavsiyelerde bulunarak; öğrencilerimize işletme ve kamu kurumlarında nasıl çalışılması, davranılması, iş disiplini ve staj defterlerinin nasıl doldurulması hakkında eğitimler verilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca meslek liselerinde staj yapan öğrenciler için her hafta ilgili danışman tarafından öğrencinin staj yerinde denetimler ve incelemeler yapıldığını, benzer uygulamanın Meslek Yüksekokulları için de yapılabileceğini söyledi.

 

Kütahya KOSGEB İl Müdürü Yaşar YILDIRIM, kendi bünyelerinde staj yapan öğrencilerin kurumdan bir şeyler öğrenmek yerine daha çok staj ücretlerine önem verdiklerini dile getirdi. Stajyer öğrenci alımlarında çoğunlukla ofis ortamında çalışmalar yaptıkları için büro yönetimi alanından gelen öğrencileri daha çok tercih ettiklerini söyledi. Bu nedenle öğrencilere staja başlamadan önce resmi yazışma kuralları, protokol kuralları, sunum teknikleri ve kurumlarda nasıl davranmaları gerektiği hakkında ders niteliğinde eğitim ve bilgiler verilmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca staj defterlerinin yeniden tanzim edilerek ön sayfalarında sorumluluk alanlarının belirlenmesi gerektiğini söyledi. Kütahya KOSGEB İl Müdürü Yaşar YILDIRIM bir öneride de bulunarak, ileride KROS Otomotiv ile yapılacak olan tanıtım toplantısında öğrencilere başarı öykülerinin anlatılması gerektiğini belirtti.

 

Staj konusunda görüşleri alınmak üzere söz hakkı verilen öğrenci temsilcisi Görkem BAYRAKTAR, staj konusunda öğrencilerin daha çok staj yapacak yer bulma konusunda sıkıntılar yaşadıklarını ve bu nedenle stajı sürekli ertelediklerini söyledi. Bu konuda Bölüm Başkanlıklarından öğrencilere yardımcı olunmasını ve yol gösterilmesini talep etti. Bu nedenle ilerleyen günlerde tüm Bölüm Başkanlıklarına Müdürlük aracılığı ile bir yazı yazılarak, kendi bölümlerindeki öğrenciler için staj yapılabilecek yerleri belirlemeleri, gerekirse kurumlarla yazışmalar ve protokoller yapmalarına karar verildi.

 

Meslek Yüksekokulumuz Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Bölüm Başkanı Öğr.Gör. Ali TELLİ ise AFAD ile yazışmalar yaparak daha önce çok kısıtlı sayıda ayrılan stajyer öğrenci kontenjanının yüzde 50’ye çıkarıldığını söyledi.

 

Söz alan Meslek Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Akif YILMAZ, staj konusunda bu toplantıda alınan görüşler ve kararlar doğrultusunda irdelenerek düzenlemeler yapılacağını söyledi ve dış paydaşlarımıza öğrencilerimize vermiş olduğumuz derslerin güncelliği ve sanayi ile örtüşmesi hakkındaki taleplerini sordu.

 

Kros Otomotiv İnsan Kaynakları Müdürü Günce Selen ULUCA, ilerleyen günlerde Meslek Yüksekokulumuzda okutulan derslerin müfredatları paylaşmamız halinde bu konu üzerinde çalışıp varsa taleplerini ileteceklerini söyledi.

 

Toplantının sonuna gelindiğinde dilek ve temenniler kısmında Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Mehmet ERDEM, bu toplantının yılda iki kez olmak üzere tekrarlanacağını ve bir sonraki toplantının 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi içerisinde gerçekleştirileceğini söyledi. Eylül 2020’ye kadar gelen talepler doğrultusunda staj işlemleri ve müfredatların yeniden düzenleme çalışmalarının yapılacağı, dış paydaş sayımızın artırılması yönünde de çalışmalar yapılacağını dile getirdi.

 

Birim Kalite Danışma Kurulu Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Mehmet ERDEM’in iyi dilek ve temennileri ile toplantı sona ermiştir.

 

Son Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2020, Perşembe