2019/1 Sayılı Toplantı

09.12.2019 / 15:30

Toplantı Sayısı

2019/1

Kalite Komisyonu Eğitim ve Öğretim Alt Çalışma Grubu, Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Mehmet ERDEM Başkanlığında, 09.12.2019 pazartesi günü saat 15:30’da Müdürlük Makamında toplanmıştır.

Yüksekokulumuz Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Mehmet ERDEM, eğitim-öğretim ile ilgili mevcut durum ve önerileri tartışmak üzere kurul üyelerine söz hakkı vermiştir.

İlk olarak öğrenci temsilcisi Görkem BAYRAKTAR’a söz hakkı vermiş olup, Meslek Yüksekokulumuzdaki eğitim öğretim faaliyetlerinin mevcut durumuna yönelik görüşleri ve daha iyi noktaya gelinebilmesi için önerileri alınmıştır. Bu çerçevede öğrenci temsilcimiz aşağıdaki önerileri sunmuştur:

• Yüksekokulumuzda bir kütüphaneye ya da çalışma salonuna ihtiyaç olduğunu, gerek ders arasındaki boşluklarda gerekse sınav dönemlerinde ders çalışma imkanı bulabilecekleri bir ortamın sağlanmasının faydalı olacağını beyan etmiştir.
  • Derslerin yürütülmesinde kullanılan bilgisayar programlarının güncel olmadığını dile getirmiş, bu konuda iyileştirme talep etmiştir.
  • Gelecekte lisans eğitimi almak, akademik kariyer basamaklarında ilerlemek isteyen öğrencilerine yönelik DGS kurslarına ağırlık verilmesini talep etmiştir.

Daha sonra diğer kurul üyelerine de tek tek söz verilerek aşağıdaki konuların Meslek Yüksekokulumuz Yönetim organlarına tavsiye edilmesi kararlaştırıldı. Tavsiye kararları aşağıda maddeler halinde yer almaktadır;

1. Meslek Yüksekokulumuz Kalite Danışma Kurulu’nun Aralık 2019 ayı içerisinde toplanmasına,
  2. Ders programlarındaki seçmeli ders çeşidinin ve sayısının, programların öğrenci sayıları da dikkate alınarak artırılması yönünde yeniden değerlendirilmesine,
  3. Derslerin şubelendirilmesinde Bölümlerin yapacakları hazırlıklar çerçevesinde, Meslek Yüksekokulu Kurulu toplantısı yapılarak ölçütlerin yeniden belirlenmesine, (ders türleri, fiziki imkanlar, öğrenci sayıları vs.)
  4. Her yarıyılın başında alınan devam muafiyetine tabi tutulacak öğrencilerin genel olarak değil ders bazında değerlendirilmesine,
  5. Kayıtlar döneminde şubeli ya da seçimlik derslerin kontenjan kotalarının Bölümler tarafından hassasiyetle takip edilmesi ve şubelerin birbirine yakın sayılarda öğrencilerden oluşmasının sağlanmasına,
  6. Mezun öğrencilerin ilişik kesme süreçlerinde, işlemlerin daha hızlı yapılabilmesi ve Yüksekokulumuz öğrenci işleri birimindeki iş yoğunluğunun azaltılabilmesi amacıyla yazılım desteği alınarak ilişik kesme işlemlerinin, öğrencilerin Üniversitemizin diğer birimlerine gitmelerine gerek kalmadan, öğrenci işleri personelimizin ekranında görülebilecek şekilde gerçekleştirilmesine,

Karar verilmiştir.