Kayıt Dondurma

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° ÖNLÄ°SANS VE LÄ°SANS EĞİTÄ°M-ÖÄžRETÄ°M YÖNETMELİĞİ

https://birimler.dpu.edu.tr/app/views/panel/ckfinder/userfiles/27/files/Onlisans_ve_Lisans_Egitim_Ogretim_Yonetmeligi_12_01_2020.pdf

Akademik izin/kayıt dondurma

MADDE 39 –

(1) ÖÄŸrencinin akademik izin talebi, gerekçeli bir dilekçe ve belgeleriyle birlikte, ilgili birime yapılır. Akademik izin talepleri, Senatoca kabul edilen haklı ve geçerli nedenler çerçevesinde ilgili yönetim kurulu tarafından deÄŸerlendirilir ve alınan karar, ÖÄŸrenci Ä°ÅŸleri Daire BaÅŸkanlığına ve ilgili öÄŸrenciye yazılı olarak bildirilir.

(2) Akademik izin isteklerinin, en geç ilgili yarıyılın ilk dört haftası içinde yapılması gerekir. Ani hastalık ve beklenmedik haller dışında bu süreler bittikten sonra yapılacak müracaatlar iÅŸleme konulmaz.

(3) SaÄŸlık sebebiyle akademik izin talebinde bulunacak öÄŸrencilerin herhangi bir saÄŸlık kuruluÅŸundan alacağı saÄŸlık raporunun en az yirmi iki öÄŸretim gününü kapsaması gerekir.

(4) (DeÄŸiÅŸiklik:RG- 25/09/2019-30899) ÖÄŸrencilere, üst üste en fazla iki yarıyıl olmak üzere, toplam dört yarıyıla kadar akademik izin verilebilir. Üniversiteye yerleÅŸen yabancı uyruklu öÄŸrenciler, Üniversite bünyesindeki TÖMER’de eÄŸitim gördükleri sürelerde, birim yönetim kurulu kararıyla azami 2 yarıyıl akademik izinli sayılır ve akademik izinli olduÄŸu süreler, bu maddedeki süre kısıtlamasının dışında deÄŸerlendirilir.

(5) Sürekli saÄŸlık sorunları olduÄŸunu saÄŸlık kuruluÅŸlarından alacakları rapor ile belgeleyenler, süre kısıtlaması dışındadır.

(6) ÖÄŸrencinin akademik izinli olduÄŸu yarıyılda kayıtlı olduÄŸu derslerin kaydı silinir ve derslere devam edemez. 

 

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° HAKLI VE GEÇERLÄ° NEDENLER YÖNERGESÄ°:

https://birimler.dpu.edu.tr/app/views/panel/ckfinder/userfiles/27/files/Hakl__ve_Gecerli_Nedenler_Yoenergesi(1).pdf

 

Üniversitemizin yukarıda belirtilen YönetmeliÄŸi gereÄŸince aÅŸağıdaki linkte verilen dilekçenizi doldurup imzaladıktan sonra ekleri ile birlikte Meslek Yüksekokulumuz ÖÄŸrenci Ä°ÅŸleri birimine teslim ediniz.

Kayıt dondurma dilekçe örneÄŸi için TIKLAYINIZ...

 

FAKS:

Özel Kalem      : 0274 443 04 61

ÖÄŸrenci Ä°ÅŸleri   : 0274 443 04 64

E-posta    : ktbmyo@dpu.edu.tr (Pandemi sürecinde e-posta yoluyla da dilekçenizi gönderebilirsiniz.)

Son Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2022, Salı