Genel Bilgiler

ADAY ÖĞRENCİLER İÇİN AÇIKLAMALAR

 

a- İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı uygulamasına ilişkin koşullar:

Zorunlu hazırlık sınıfı bulunan bölümler haricinde de üniversitemizin pek çok bölümünde öğrenciler İsteğe bağlı hazırlık okumak için müracatta bulunabilir. Bunun için, e-devlet üzerinden kayıt yaptıranların İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK OKUMAK İSTİYOR MUSUNUZ? sorusuna EVET seçeneğini işaretlemeleri gerekmektedir. Şahsen kayıt yaptıranlar ise isteğe bağlı hazırlık okumak istediğine dair bir dilekçe bırakarak başvurusunu yapmış sayılır.

Başvurular kontenjanlar dahilinde değerlendirilir ve kabul edilen öğrencilerin listesi Yabancı Diller Yüksekokulu web sitesinde duyurulur. İsteğe bağlı hazırlık okuma başvurusu kabul edilen öğrenciler Hazırlık Sınıfına kaydedilir. Bu işlem sonrasında 1 yıllık hazırlık eğitimi süresi tamamlanmadan bölümlerine geçme isteği kabul edilmez.

 

b- Staj, eğitim modeli (bir yılda kaç dönem uygulandığı, sektör ve işletmelerde uygulama eğitimi vb), endüstriye dayalı öğretim stajı, uygulamalı eğitimlerin nasıl yürütüldüğü ve stajların ilgili yükseköğretim kurumunun bulunduğu ilin dışında yapılıp yapılamadığına ilişkin koşullar:

Zorunlu staj 30 iş günü olup, öğrencinin isteğine bağlı olarak 15 gün 1. sınıf sonunda 15 gün 2. sınıf sonunda yapılabileceği gibi tek seferde de 30 gün olarak yapılabilmektedir. Staj yerlerini öğrenciler kendileri bulup, danışman onayına sunmaktadır. Öğrenciler danışmanının onayı ile Kütahya dışında da staj yapabilmektedirler.

Web sayfamızdaki staj bilgilendirme sayfasına ulaşmak için tıklayınız.

 

c- Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemelerine ilişkin koşullar:

Eğitim ve öğretim faaliyetleri için mesleğin gerektirdiği kıyafet veya donanım malzemeleri ile ilgili bir zorunluluk bulunmamaktadır. 

 

d- Ders uygulamalarında kullanılacak sarf malzeme, araç ve gereç gideri; sınav, materyal ve eğitim öğretim hizmeti karşılığı öğretim giderlerine ilişkin koşullar:

Öğrencilerin eğitim ve öğretim faaliyetleri için defter, kalem vs. kırtasiye malzemeleri ile ders kitabı giderleri olabilecektir. Normal öğretim öğrencileri herhangi bir ödeme yapmamakta, 2. öğretim öğrencileri ise sadece devletin belirlediği 2. öğretim harcını ödemektedir.

 

e- Programın içeriği, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulunun bulunduğu yerleşke/kampüse ilişkin koşullar:

Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda yer alan programlara ilişkin bilgiler, kabul koşulları, ders müfredatları, mezuniyet koşulları, mezunların alacakları unvanlar, üst kademe eğitime geçişe ilişkin bilgiler, istihdam olanakları ve  ölçme ve değerlendirmeye ilişkin bilgiler, Üniversitemiz “Bilgi Paketi” sayfasında ayrıntılı bir şekilde yer almaktadır. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Bilgi paketi sayfasına erişmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

https://obs.dpu.edu.tr/oibs/bologna

Meslek Yüksekokulumuzun bulunduğu yerleşke, Germiyan Yerleşkesi olup, Afyon yolu üzerinde bulunmaktadır. Şehir merkezine 10 dak. uzaklıkta olup Kampüs önünden Kütahya’nın her yerine ulaşım sağlayan otobüsler geçmektedir. Çevrede öğrencilerimizin faydalanabileceği çok fazla kiralık veya satılık apart, daire ve özel yurtlar bulunmaktadır.

Konum ve iletişim bilgileri için tıklayınız.

Detaylı barınma olanakları için tıklayınız.

Şehir içi ulaş bilgisi için tıklayınız.

 

f- Kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışabilme olanaklarına ilişkin koşullar:

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Altıntaş Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrencilerimizin 2547 sayılı Kanunun 46. Maddesine göre, kişisel ilgi ve yetenekleri doğrultusunda okul dönemlerindeki boş zamanlarını değerlendirerek iş kazası ve meslek hastalıkları riskine karşı sosyal güvence altında çalışmalarını sağlamak, hiçbir sağlık güvencesi olmayan öğrencilerimizi prim ödemeleri Üniversitemizce karşılanmak üzere 30 gün prim ödemesini doldurduktan sonra genel sağlık sigortası kapsamına almak, kişiliklerini ve becerilerini geliştirmek ve iş disiplini edinmiş, üretken bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak ve diğer taraftan da öğrenim giderlerini karşılamaya çalışan öğrencilerimizin aylık gelirlerine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla “Kısmi Zamanlı Çalışma Programı” düzenlenmektedir. Kısmi zamanlı çalışma programının kontenjanları ve çalışma koşulları her sene dönem başladıktan sonra açıklanmakta ve öğrencilerimizin başvuruları alınmaktadır.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2023, Çarşamba