Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü Öğrencilerinden Nefes Kesen Yangın Tatbikatı

Meslek Yüksekokulumuz Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı bünyesinde Öğretim Görevlisi Bülent BULDU tarafından yürütülen “Yangına Müdahale Teknikleri II” dersi kapsamında organize edilen yangın tatbikatı, Germiyan Yerleşkesi içerisinde bulunan ve Spor Bilimleri Fakültesi’nin boşalttığı eski binada başarıyla gerçekleştirildi.

Planlanan tatbikat çerçevesinde, bina içerisinde oluşturulan yangın ve dumanlı ortama yangına müdahale ekipmanları kuşanan öğrencilerimiz müdahale ederek öğrendikleri bilgi ve teknikleri uygulama şansı buldu.

Yapılan yangın tatbikatına Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personel, araç ve ekipman desteği verdi.

Tatbikat, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğretim görevlileri Ali TELLİ, Bülent BULDU ve Emre Safa TENGİLİMOĞLU tarafından yürütülürken, Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sayın Ahmet Ali ARTUN’da katılarak destek verdi.

Tatbikat sonrası Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğretim Üyesi Sayın Mehmet ERDEM, yapılan başarılı tatbikattan dolayı bölüm hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ederek, tatbikatın gerçekleşmesinde katkı sunan Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne, Kütahya Belediyesi İtfaiyesi’ne ve Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Son Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2022, Salı