Ktbmyo’da Olay Yeri İnceleme ve Kriminal Yaklaşım Eğitimi

DPÜ Kütahya Teknik Bilimler MYO’da, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencilerine yönelik Olay Yeri İnceleme ve Kriminal Yaklaşım konulu uygulamalı eğitim gerçekleştirildi.

HEM TEORİK HEM DE UYGULAMALI EĞİTİM

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Adli Bilimler Bölüm Başkanı, Dr. Öğretim Üyesi Harun Şener tarafından gerçekleştirilen eğitim faaliyetinde olay yeri inceleme, kimlik tespiti, parmak ve avuç izi geliştirme ile adli görüntüleme çalışmalarının yanı sıra felaket kurbanlarının kimliklendirilmesi ve doğal afetler ve ölümlü büyük kazalar hakkında teorik ve uygulamalı bilgiler verildi.

Eğitimin son bölümünde olay yeri inceleme ve kriminal faaliyetlerde kullanılan profesyonel aygıtlar tanıtıldı Karanlık ortamda ayak izi ve çeşitli kalıntıların tespiti, parmak izi tespiti ve laboratuvar ortamına nakli, barut artığı tespiti gibi konularda öğrencilerle örnek çalışmalar anlatıldı.

Etkinliğin sonunda Meslek Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı  Öğr. Gör. Akif Yılmaz eğitim veren Dr. Öğretim Üyesi Harun Şener'e ve  Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ali Telli 'ye teşekkür belgesi takdim etti.

Son Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2022, Perşembe