Acil Durumda Tek Numara 112

Meslek Yüksekokulumuz Sivil Savunama ve İtfaiyecilik programı tarafından 28.12.2021 tarihinde Yüksekokulumuz konferans salonunda "Acil Durumda Tek Numara 112" konulu seminer gerçekleştirildi.

Meslek Yüksekokulumuz Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı  Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi ALİ TELLİ ’ın koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinlik Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr .Üyesi Mehmet ERDEM’in gerçekleştirdiği açılış konuşması ile başladı.

Açılış konuşması ardından seminerin konuşmacısı  Kütahya 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Tamer YİĞİT'in çok verimli bilgileri ihtiva eden seminer sunumuyla sürdü.

Seminerde İçişleri Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan ve Tüm Acil Çağrıların  (İtfaiye:110, Sağlık:112, Afad:122, Polis:155, Jandarma:156 ve Orman Yangını:177) TEK NUMARA 112 altında toplanması ve acil duruma müdahale ekiplerinin aynı merkezden sevk ve koordinasyonunun sağlanması amacıyla her ilde Valilikler bünyesinde  112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlükleri kuruluş gerekçeleri örnekleri ile anlatıldı.Kütahya 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğümüz ise  2013 tarihinde hizmete girmiş olup, tüm acil çağrı numaralarının TEK NUMARA 112 'den karşılanması için yürütülen çalışmalar en son olarak  11 Şubat 2020 tarihinde ilçe güvenlik birimlerinin de sisteme entegrasyonu ile tamamlanmıştır. Bu tarihten itibaren İlimiz genelindeki tüm acil durum ekiplerine  TEK NUMARA 112 'den ulaşılabilmektedir. Ayrıca yine İçişleri Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve hizmete giren Engelsiz 112 aplikasyonu sayesinde Konuşma ve Duyma Engelli Vatandaşlarımızın da hiç kimseye ihtiyaç duymadan Acil Durum ekiplerine ulaşabilmeleri dünyadan ve Türkiye’ den örneklerle izah edildi.

Seminere SSvİ bölümü öğrencilerinin yoğun katılımı olurken yine konuya ilgi duyan diğer programlarımızın öğrencileri ve yüksekokulumuz öğretim elemanlarının katılımları gözlendi.

Çok verimli geçen seminerin ardından günün anısına Yüksekokul Müdürümüz Dr.Öğr.Üyesi Mehmet ERDEM önce seminer konuşmacımız Tamer YİĞİT’ e Teşekkür Belgesi takdim etti, daha sonra seminerin hazırlanmasında emeği geçen Öğr.Grv. Ali Telli ye  Teşekkür Belgesinin takdimiyle seminer sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2021, Çarşamba