Meslek Yüksekokulumuzda “Depremsellik ve Deprem – Yapı İlişkisi” Konulu Seminer Gerçekleştirildi.

Meslek Yüksekokulumuz İnşaat Bölümü tarafından 01.12.2021 tarihinde Yüksekokulumuz konferans salonunda “Depremsellik ve Deprem – Yapı ilişkisi” konulu seminer gerçekleştirildi.

Meslek Yüksekokulumuz İnşaat Bölümü öğretim elemanlarından Öğretim Görevlisi Muhammet YALINBAŞ’ın koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinlik Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Mehmet ERDEM’in gerçekleştirdiği açılış konuşması ile başladı.

Açılış konuşması ardından seminerin konuşmacısı Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden değerli hocamız Dr.Öğr.Üyesi Hatice DURMUŞ’ un çok verimli bilgileri ihtiva eden seminer sunumuyla sürdü.

Seminerde Deprem kavramı, depremin oluşumu, depremlerin dünya üzerinde nerelerde gerçekleştiği, dünyada depremselliğin “Levha tektoniği kuramı” ile izah edildiği, bu bağlamda Türkiye’ nin depremleri ve depremselliği ve özelde Kütahya’ nın depremselliği katılımcılara detaylıca aktarıldı. Ayrıca depremlerin sonuçları ve bu sonuçların alt yapı ve üst yapı unsurlarına etkileri dünyadan ve Türkiye’ den örneklerle izah edildi.

Seminere inşaat bölümü öğrencilerinin yoğun katılımı olurken yine konuya ilgi duyan diğer programlarımızın öğrencileri ve yüksekokulumuz öğretim elemanlarının katılımları gözlendi.

Çok verimli geçen seminerin ardından günün anısına Yüksekokul Müdürümüz Dr.Öğr.Üyesi Mehmet ERDEM önce seminer konuşmacımız Dr.Öğr.Üyesi Hatice DURMUŞ’ a Teşekkür Belgesi takdim etti, daha sonra seminerin hazırlanmasında emeği geçen Öğr.Grv. Muhammet YALINBAŞ’ a Teşekkür Belgesinin takdimiyle seminer sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2022, Perşembe