AKUT Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğrencileri ile Buluştu.

Meslek Yüksekokulumuzda “AKUT Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğrencileri ile Buluşuyor” başlıklı seminer ve tanıtım standı etkinliği düzenlendi.

AKUT Arama Kurtarma Derneği Eskişehir Ekibi sekiz kişilik kadrosuyla Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik seminer ve tanıtım standından oluşan bir etkinlik düzenledi.

Meslek Yüksekokulumuz Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Öğretim Elemanı Öğretim Görevlisi Bülent BULDU koordinasyonunda gerçekleştirilen etkinlik Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet ERDEM’in gerçekleştirdiği açılış konuşması ile başladı.

Yaptığı konuşmada AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin resmi kurumlarımızın koordinatörlüğünde ülkemizde ve ülkemizi temsilen yurtdışında birçok kurtarma operasyonuna katıldığını ve çok sayıda canlıya yardım eli uzattığını dile getiren ERDEM, özellikle son yıllarda yaşanan deprem, sel, yangın felaketleriyle mücadelede AKUT’un çok büyük katkısının olduğunu dile getirerek, tüm AKUT gönüllülerine yaptıkları özverili çalışmaları için teşekkür etti.

AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin çalışmaları hakkında konuşan AKUT Eskişehir Seminer Birim Sorumlusu Ahmet ARACI Sunumunda; deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrasında neler yapılması gerektiği konusunda bilgilendirme yaptı.

Meslek Yüksekokulumuz bahçesinde kurulan AKUT standı öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgi gördü. Stantta sergilenen arama kurtarma araç ve malzemeleri hakkında bilgilendirme yapan AKUT Eskişehir Ekibi standı ziyaret eden öğrencilerimize ayrıca bilgilendirme kitapçıkları ve broşürleri dağıttı.

Son Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2021, Perşembe