“Afet Yönetiminde Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi ve Arama Kurtarma Derneği (Akut) Örneği“ Konulu Seminer

22.11.2019 Cuma günü saat 10:00’da Meslek Yüksekokulumuz Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü tarafından düzenlenen ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Recep ŞALCI'nın konuşmacı olarak katıldığı bir etkinlikle Yüksekokulumuz öğrencilerine yönelik "Afet Yönetiminde Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Örneği" konulu seminer verildi.

Meslek Yüksekokulumuz öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği seminere Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa AYDIN, Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Mehmet ERDEM, Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Akif YILMAZ, Kütahya KOSGEB İl Müdürü Yaşar YILDIRIM, Kütahya İtfaiye Müdürü Nihat SALTIK katıldılar.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Mehmet ERDEM, endüstriye ve diğer sektörel kuruluşlara nitelikli insan gücü yetiştirmeyi misyon edinen Bir Meslek Yüksekokulu olduğumuzu vurguladı. Eğitim faaliyetlerimizin sadece Meslek Yüksekokulumuz derslik, atölye ve laboratuvarlarıyla sınırlı olmadığını, öğrencilerimizi sektörün önde gelen yetkilileriyle de bir araya getirerek vizyonlarını genişletme hedefiyle bu tür etkinliklerin sürdürüleceğini dile getirdi. AKUT’un özellikle 1999 Marmara depreminde hayat kurtarmaya yönelik faaliyetlerinden övgüyle söz eden ERDEM, tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa AYDIN yapmış olduğu konuşmasında Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Recep ŞALCI’yı Üniversitemizde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 1999 Marmara depremini bizzat yaşadığını dile getiren AYDIN, arama ve kurtarmanın bu tür felaketlerde son derece önemli olduğunu ve bu kutsal görevi AKUT’un gönüllülük esasıyla yerine getirdiğini belirtti. Meslek Yüksekokulumuzda düzenlenen bu tür faaliyetlerin öğrencilerin vizyonunu genişletmesi adına son derece yararlı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Mustafa AYDIN, Üniversitemiz Meslek Yüksekokullarından sorumlu Rektör Yardımcısı olarak her zaman öğrencilerimizin yanında olduklarını ve kapılarının açık olduğunu ifade etti. Tüm katılımcılara teşekkür eden AYDIN, konuşmasını tamamladı.

Konuşmacı olarak katılan Arama kurtarma Derneği (AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Recep ŞALCI, ülkemizde sivil toplum kuruluşlarının afet yönetiminde üstlendikleri görevler hakkında bilgi verdi.

Akut olarak gerçekleştirdikleri kurtarma operasyonları hakkında konuşan ŞALCI ülkemizin afet yönünden risk teşkil eden bir coğrafyasının olması nedeniyle resmi kurumların yanında gönüllü sivil toplum örgütlerinin de yer almasının önemini dile getirerek öğrencilerimizin sivil toplum kuruluşlarına gönüllü olmalarının önemine değinerek, Kütahya’da da AKUT gönüllülerini görmek istediklerini dile getiren ŞALCI, bu konuda çalışma başlattıklarını söyledi.

Ekinliğin bitimine müteakip, katkılarından dolayı AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Recep ŞALCI’ya Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Mehmet ERDEM tarafından Teşekkür Belgesi ve Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa AYDIN tarafından seramik tabak takdim edildi.

Son Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2019, Cuma