Meslek Yüksekokulumuzda “Olay Yeri İnceleme ve Kriminal Yaklaşım” Eğitimi

Meslek Yüksekokulumuzda,  Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencilerine yönelik “Olay Yeri İnceleme ve Kriminal Yaklaşım” konulu uygulamalı eğitim faaliyeti gerçekleştirildi.

15 Mart 2019 Cuma günü saat 11.00’de Germiyan Yerleşkesi Konferans Salonunda yapılan etkinlik, Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Mehmet ERDEM’in açılış konuşmasıyla başladı. Mesleki ve Teknik Eğitimde uygulamalı eğitimin önemine vurgu yapan Dr. Erdem, salonda bulunan öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmasında: “ Meslek Yüksekokulumuzdaki eğitiminizin özellikle uygulama aşamasında gerek kendi imkânlarımızla, gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşlarından ve özel sektörden destek alarak en donanımlı bir şekilde mezun olabilmeniz için gayretlerimizi en üst seviyede tutmaya devam edeceğiz”  ifadesine yer verdi.

Kütahya İl Jandarma Alay Komutanlığı’ında görev yapan ve konusunda uzman olan J.Astsb.Kd.Bşçvş. Özcan ÇELİK ve J.Astsb.Kd.Bşçvş. Erkan YILDIZ tarafından gerçekleştirilen eğitim faaliyetinde;

• Olay yeri inceleme çalışmaları,
  • Kimlik tespit çalışmaları,
  • Parmak ve avuç izi geliştirme çalışmaları,
  • Adli görüntüleme çalışmaları,
  • Felaket kurbanlarının kimliklendirilmesi,
  • (Doğal afetler ve ölümlü büyük kazalar)(DVI)

hakkında teorik ve uygulamalı bilgiler verildi.

Etkinliğin son aşamasında Olay yeri inceleme ve kriminal faaliyetlerde kullanılan profesyonel cihazlar tanıtılarak kullanımları uygulamalı olarak gösterildi. Karanlık ortamda ayak izi ve çeşitli kalıntıların tespiti, parmak izi tespiti, alınması ve laboratuvar ortamına nakli, barut artığı tespiti gibi konularda öğrencilerle birebir uygulamalı örnek çalışmalar yapıldı.

Etkinliğin sonunda eğitim veren uzmanlara Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet ERDEM ve Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ali TELLİ tarafından birer Teşekkür Belgesi takdim edildi.

Son Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2019, Salı