Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Öğrencilerine Uygulamalı Eğitim Verildi

DPÜ Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programındaki öğrencilerine uygulamalı eğitim verildi.
Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ali TELLİ tarafından yürütülen “Orman Yangınları” dersi için 18/10/2018 tarihinde Germiyan Yerleşkesinde Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli Orman Mühendisi A. Başar KAVCİN tarafından, orman yangınlarıyla mücadelede kullanılan 1 İlk Müdahale Aracı, 1 Arazöz ve 1 Su İkmal Aracı ile verilen eğitime 42 öğrenci katılım sağladı.
Eğitimde araçların teknik özellikleri, kapasiteleri, kullanım alanları, kullanılan ekipmanlar hakkında bilgiler verildi. Su ve köpük uygulaması yapıldı. Katılım sağlayan öğrencilere orman yangınlarıyla mücadelede kullanılan araçların her türlü arazi şartlarındaki fiziki kabiliyetleri uygulamalı olarak gösterildi.Derse katılan öğrencilere günün hatırası olarak şapka,bloknot ve karaçam tohumu ihtiva eden kalem hediye edildi.

Son Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2018, Salı